'Check it'

App zorgt voor fors minder uitval op mbo-school
23-09-2016    Redactie    Nieuwsberichten

Het ROC Midden Nederland maakt gebruik van een app om de schooluitval op de school te verminderen. Tot nu toe heeft de app 'Check it' ervoor gezorgd dat het aantal leerlingen dat vroegtijdig zonder diploma van school gaat, is gedaald met 20 procent. Zie het artikel op de site van Nationale onderwijsgids.

Met de app 'Check it', niet te verwarren met de uitgaans-app Check-it, kunnen mbo-leerlingen afspraken met adviseurs, maatschappelijk werkers, geld- en stagecoaches aanvragen. Daarnaast geeft de app informatie over solliciteren, gamegedrag, slaapproblemen en studiefinanciering.

Het ROC Midden Nederland heeft de app ontwikkeld, naar een idee van studenten die graag op moderne manieren wilden communiceren. Met de app kunnen de leerlingen afspraken aanvragen met adviseurs, maatschappelijk werkers, geld- en stagecoaches. Ook geeft de app informatie over solliciteren, gamegedrag, slaapproblemen en studiefinanciering. Dankzij de app gaat het proces wat studenten doorlopen die worstelen met hun studiekeuze veel sneller. Normaal duurde dit zes tot acht weken.

Door het succes van de app op het ROC Midden Nederland, gebruiken ook scholen als het MBO Utrecht en het Rotterdamse Albeda College nu 'Check it'. Via deze link is meer informatie terug te vinden over de inhoud van de app.