Krijg jij er ook grijze haren van of heb je de ideale oplossing?

Kom naar de inspiratiebijeenkomst van 22 oktober!
21-09-2015    Redactie    Nieuwsberichten

Graag willen we de jongeren iets leren, ze begeleiden naar een mooie toekomst met het beroep van hun keuze. Maar soms wil dat niet lukken. Een time-out zou goed zijn voor iedereen. Maar hoe moet zo’n time-out er uit zien? Wat zou het beste helpen?

Ieder van ons heeft zo zijn eigen idealen waarvoor hij heeft gekozen voor het onderwijs. Met de meeste jongeren gaat het goed, maar regelmatig zit daar die ene student tussen waar je niets mee kunt. Wat je ook bedenkt, het wil niet lukken. Je roept dan:

  • de klik is er niet ;
  • de wil is er niet;
  • ik kan hem wel achter het behang plakken;
  • ik krijg er grijze haren van;
  • hij moet eruit want hij verziekt het voor de hele klas;

maar eigenlijk wil je ook die jongere helpen. 

De reden van het gedrag kan van alles zijn:

  • problemen thuis;
  • problemen met vrienden;
  • er is toch een verkeerde opleiding gekozen;
  • het niveau lijkt niet te passen; 

Time out 
Een time-out zou goed zijn voor iedereen. Voor zowel die ene student, de andere studenten en de docenten.

Maar hoe moet zo’n time-out er uit zien? Wat zou het beste helpen?
Bij de vele projectaanvragen is duidelijk geworden dat we allemaal zoeken naar een vorm van time-out en die vorm heeft vele namen: ondersteuningsklas, plusklas, schakeltraject enz.  Tijdens de inspiratiebijeenkomst willen we in gesprek gaan met de mensen die al een tijdje bezig zijn en weten wat wel en wat niet goed loopt, zoals bijvoorbeeld de ondersteuningsklas van het cluster BFHRSV (Scholen voor Brood & Banket, Facilitaire dienstverlening, Horeca, Recreatie, Sport en Veiligheid) van het Summa College. We willen in gesprek gaan met mensen die gaan starten met een plus- of ondersteuningsklas en die vol vragen zitten over methoden of die wel of niet zouden werken. 

Waarom zou je het wiel opnieuw uitvinden?
Want waarom zou je het wiel helemaal opnieuw uit gaan vinden, terwijl er al een wiel is?
Waarom zou je je gaan stoten aan die steen met niet werkende acties, terwijl er al mensen zijn die zich gestoten hebben met zo’n actie?

Mocht je een geweldig idee of ervaring hebben en dit in de vorm van een korte presentatie aan iedereen willen laten zien? Geef je op voor de inspiratiebijeenkomst op donderdag 22 oktober en stuur Anke Coolen (a.coolen@roc-teraa.nl) vast een mailtje zodat we daar bij de organisatie van die middag rekening mee kunnen houden. Wil je deelnemen aan deze inspiratiebijeenkomst? Aanmelden kan via deze link