Leerlingen oefenen intake met Summa-docenten

Leuke en leerzame ervaring
24-03-2015    Redactie    Nieuwsberichten

Bij het Pius X-College helpen ze de leerlingen zoveel mogelijk bij het maken van een keuze voor een vervolgopleiding. Dat gebeurt onder andere met testen en vragenlijsten en dus ook met het oefenen van een intakegesprek. Zo’n gesprek is er o.a. voor om te zien of de opleiding echt past bij de leerling. Het is voor het eerst dat Summa Zakelijke dienstverlening en Pius X-college zo’n oefensessie organiseerden. Eerder waren er al gastlessen en speeddates met studenten van Summa Zakelijke dienstverlening.

Voor herhaling vatbaar
Wat betreft Ad de Kok, decaan vmbo-tg bij Pius X-College, is deze samenwerking voor herhaling vatbaar. “Gelet op de reacties van zowel intakers als leerlingen was dit voor beide partijen een leuke en leerzame ervaring die zeker om herhaling vraagt. Voor nu hoop ik dat de deelnemende leerlingen er hun voordeel mee doen en de opgedane ervaringen gaan toepassen in hun aanstaande intakegesprekken.”

Mieke Wubbels, docent en intaker, vond het ook een erg positieve ervaring: “De leerlingen stonden open voor informatie en stelden veel vragen. Sommigen wilden individueel oefenen en anderen in groepsverband. Ik hoop dat de intakegesprekken hebben geholpen met het doorlopen van het vervolgtraject.”

Bron: intranet Summa College