Nieuwe programmadirecteur Voortijdig schoolverlaten stelt zich voor

Anja Wassing
23-10-2013    Redactie    Nieuwsberichten

Anja Wassing nieuwe programmadirecteur VSV

Mijn naam is Anja Wassing, ik ben 58 jaar en ik woon in Breda. Ik heb me de afgelopen weken georiënteerd op de regionale ontwikkelingen van VSV en heb enorm veel zin om hieraan mijn bijdrage te leveren. Ik ben er voor alle scholen in de regio Zuidoost- Brabant en heb mijnwerkplek bij het Summa College in Eindhoven. Voel je vrij om contact met me op te nemen als je vragen of ideeën hebt.

Na jarenlang als directeur en bestuurder te hebben gewerkt op een ROC, voer ik sinds 7 jaar tijdelijke opdrachten uit voor diverse scholen. Tijdens deze opdrachten heb ik gewerkt op alle leidinggevende niveaus binnen de schoolorganisatie. Ik ben daardoor goed thuis in de onderwijswereld en ontwikkelingen in het VO en MBO. Ook ben ik bekend met de processen en dillema’s van zowel bestuurders, directeuren, teamleiders, docenten en andere medewerkers in het onderwijs. Ik ben in al die jaren bij het ROC altijd direct betrokken geweest bij projecten die een goede ondersteuning en begeleiding van leerlingen en studenten bevorderden. Het terugdringen van voortijdig schoolverlaten is immers een continu punt van aandacht en het convenant is niets nieuws maar een vervolg op jarenlang lopende projecten .

UItdaging
Van daaruit ben ik me bewust dat het terugdringen van voortijdig schoolverlaten een taaie materie is. En hoewel ik me realiseer dat er altijd leerlingen zullen zijn die het niet gaan redden; dat ontslaat ons als scholen niet van de verplichting om alles te doen wat er binnen ons vermogen ligt om alle leerlingen met minimaal een startkwalificatie de school te laten afronden. Of zoals ik laatst hoorde op een school : “We make you the best you can be”. Ik ga graag deze uitdaging met jullie aan! Tot ziens.