Netwerkbijeenkomst studentenbegeleiding van het Summa College

Sociale kaart
09-02-2015    Redactie    Nieuwsberichten

De netwerkbijeenkomst van de afdeling studentenbegeleiding werd georganiseerd om de ontmoeting te creëren tussen onderwijsprofessionals die betrokken zijn bij de ondersteunings- en zorgstructuur (zorgcoaches, zorgcoördinatoren, adviseurs studentenbegeleiding, managers onderwijs) en externe samenwerkingspartners.

Inspirerend
Na de lunch vertelde een oud studente van het Summa College haar persoonlijke en inspirerende verhaal over haar ervaring rondom ondersteuning, hulpverlening en haar uiteindelijke succesverhaal.
De collectieve Jump die daarna volgde zette iedereen in beweging. Daarbij werden er o.a. successen, adviezen en vervolgstappen uitgewisseld.

Netwerken
Onder het genot van een hapje en een drankje was er op de informatiemarkt de mogelijkheid om verder kennis met elkaar te maken en te netwerken. Voor iedere deelnemer was er een goed gevulde map met praktisch informatiemateriaal m.b.t. ondersteuningsaanbod voor onze studenten die men zelf nog kon aanvullen met materiaal bij de stands van de verschillende partners.

Sociale kaart
Deze bijeenkomst heeft de samenwerking tussen 1e, 2de en 3de lijns begeleiding versterkt en men is samen gekomen tot een praktische sociale kaart.

Foto’s
De netwerkbijeenkomst is goed bezocht: er waren 130 mensen aanwezig. De foto’s van deze netwerkbijeenkomst zijn hier te zien.