Verhalen, ervaringen, dromen en (levens)lessen van studenten

StudentSpeakers
25-03-2015    Redactie    Nieuwsberichten

Afgelopen november is het collectief StudentSpeakers opgericht: jonge studenten van verschillende scholen en opleidingen, met een sterke drive om de ambities van hun leeftijdsgenoten aan te wakkeren. De StudentSpeakers zijn rolmodellen, voorbeelden, positieve en energieke mensen. Maar bovenal brengen ze een écht verhaal dat indruk maakt op hun publiek. Ze vertellen open over hun leven en weten anderen hiermee te raken. Daarbij komen thema’s aan bod als zelfvertrouwen, omgaan met tegenslagen, investeren in jezelf, ondernemen tot en met het leven als topsporter. De meeste Speakers zijn zelf nog student en spreken de taal van hun jonge publiek. 

StudentSpeakers is een initiatief van Benjamin Veenstra, Chudi Uzozie en Frank de Jong. Alle drie zijn ze op verschillende manieren actief in het onderwijs en werken dagelijks met leerlingen en studenten in heel Nederland. De missie van StudentSpeakers is om de verhalen, ervaringen, dromen en (levens)lessen van studenten een breed en divers podium te bieden. Zo zegt Benjamin:  ‘ons doel is om scholen te laten zien wat voor jong talent er rondloopt en de onderlinge uitwisseling van positieve verhalen te stimuleren. Wij willen hier aan bijdragen door een platform en een formule te bieden waarop en waarmee scholen van elkaars talenten kunnen profiteren’. 

Meer weten over StudentSpeakers? Check de website www.studentspeakers.nl of www.facebook.com/studentspeakers. Ook op de VSV conferentie “Ken  je collega!” op 9 april a.s. vertellen studenten van Studentspeakers over hun eigen ervaringen. Hier leest u meer over de conferentie.