VSV? Dit werkt! : Vind hier good practices om voortijdig schoolverlaten te voorkomen!

VSV? Dit werkt!
03-02-2017    Redactie    Nieuwsberichten

Graag brengt het programma nogmaals de good practices van de convenant periode 2012-2016 onder de aandacht. Er is hard gewerkt om voortijdig schoolverlaten in onze regio te voorkomen. De aanpak is divers en resulteert daarom in verschillende good practices die te downloaden zijn in de productencatalogus ‘VSV? Dit werkt!’.

Specifieke aanpak vertalen naar de eigen situatie
De goede resultaten en de specifieke aanpak, begeleiding of inhoud kan vaak vertaald worden naar andere opleidingen en doelgroepen. Deze good practices zijn bekend, ze draaien al enige tijd, hun ervaringen zijn waardevol en het belangrijkste is: ze leveren resultaat op, minder ongediplomeerde schoolverlaters. Dit succes gaat hopelijk leiden tot meer succes voor onze jongeren in deze regio.

Voorbeelden
Ga bijvoorbeeld aan de slag met het nog beter ‘Signaleren van VSV’, verzorg een ‘Sollicitatietraining’ voor 3e en 4e jaars vmbo leerlingen, geef ouders ondersteuning bij huiswerkactiviteiten van de zoon of dochter met een training ‘Leer leren voor ouders’, houd contact met oud VSV’ers middels de ‘Belactie verloren zonen en dochters’, etc.

Gebruik van de productencatalogus
Alle beschikbare materialen zijn vrij te downloaden. Het zou immers jammer zijn als iedere professional opnieuw het wiel zou moeten uitvinden. Het programma kent 5 thema’s te herkennen aan een eigen kleur, namelijk;


Je kunt alle producten op één pagina bekijken of klikken op een thema. Kies vervolgens een good practice die je wil bekijken. Je vind een beschrijving en een product (download pdf) eventueel aangevuld met bijlagen.

Klik hier om naar de productencatalogus te gaan.

Aankondiging nieuwe producten!!

Begin maart 2017 wordt de productencatalogus uitgebreid met 6 nieuwe producten. Een voorproefje kun je alvast hier vinden.